Torenbeklimming

Slide background

Onze Lieve Vrouwetoren

het middelpunt van Nederland

» LEES MEER

Slide background

Mooi uitzicht

op de historische binnenstad

Slide background

Trouwen in de toren

een top 10 trouwlocatie

Slide background

Het mooiste plein van Amersfoort met markten, terrassen en evenementen

Lieve Vrouweplein

TORENBEKLIMMINGEN

Met prachtig uitzicht over de stad en regio!

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd. De toren is niet alleen goed zichtbaar in de stad, maar laat ook flink van zich horen met maar liefst  honderd klokken, waarvan zeven luidklokken. Bovendien vormt de locatie van de toren het kadastrale nulpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is gemaakt in de vloer van de toren.

In november en december is de Onze Lieve Vrouwetoren het Stralend Middelpunt tijdens donkere dagen! Op in en rond de toren worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd.
Koop je kaartje bij VVV Amersfoort! Betaal met een VVV Cadeaubon en ontvang een voucher voor een beklimming van de Onze Lieve Vrouwetoren.

Stampij in de toren

Pelgrims en buitenpoorters: verzamelt u om dit Middeleeuws spektakel aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren te aanschouwen.

Maak het mee en bezoek de tijd van 1560 met deze speciale torenbeklimming. Zie met eigen ogen hoe de poorters van Amersfoort korte metten maken met een zeer verdachte vrouwe. Klim daarna naar de luidzolder en maak mee hoe de Schout van Amerfortia zijn deel doet om de stad te zuiveren van ketterse elementen.

Elke 2e en 4e zaterdag van januari t/m mei, om 12.30 uur.

U gaat terug in de tijd en krijgt ook een complete torenbeklimming.

Koop u kaartje in de ticketshop als themarondeleiding of bij VVV Amersfoort.
€8 voor volwassenen en €5 voor kinderen.

Torenbeklimming

Hoe zou Amersfoort er  vanaf boven uitzien? Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort en de wijde omgeving.

Data: elke dag om 14.00 uur en op zaterdag om 12.30 uur en 14.00 uur in de periode van  maart t/m september, zie ticketshop voor de precieze data.  Duur: 60 minuten, uitvoerder: VVV Amersfoort of Gilde Amersfoort, startpunt: OLV toren, tarief: € 5,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen.

Bijzonderheden: Bij slecht weer zoals vorst en onweer kan het zijn dat de beklimming wordt afgelast. Je ontvangt dan geld retour.

Boek een kaartje in de ticketshop of bij VVV Amersfoort.

Kinderrondleiding op de toren

De enthousiaste gids  Abe de Verteller neemt de kinderen mee op een ontdekkingsreis door de bijna 100 meter hoge Onze Lieve Vrouwentoren. Er valt van alles te vertellen over deze trots van Amersfoort! De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Datum: op aanvraag bijvoorbeeld voor kinderfeestjes, duur: 1,5 uur, uitvoerder: VVV Amersfoort, startpunt: OLV toren, tarief € 5,00 voor kinderen en € 8,00 voor volwassenen.

Vanaf mei zal er elke 1e  woensdag van de maand een kinderrondleiding met Albe de Verteller plaatsvinden, om 13.30 uur.

Boek een kaartje in de ticketshop of bij VVV Amersfoort.

Groepstorenbeklimming *

Voor groepen is het altijd mogelijk om op aanvraag de toren te beklimmen. Bij de beklimming van de OLV-toren geldt:

  • Een groep bestaat uit minimaal 8 personen en maximaal 18 personen
  • Een groep bestaat uit maximaal 10 kinderen t/m 14 jaar (altijd vergezeld door twee betalende volwassen begeleiders)
  • Er kunnen maximaal 2 groepen tegelijk in de toren

Datum: dagelijks op aanvraag, duur: 60 minuten, uitvoerder: Gilde Amersfoort, startpunt: OLV toren, tarief € 5,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen.

Vraag de torenbeklimming voor groepen hier aan.

Torenbeklimming met bezoek beiaard en beiaardier

Elke zaterdagmiddag van april tot en met oktober organiseert Gilde Amersfoort in samenwerking met de Nederlandse Beiaardschool een torenbeklimming met bezichtiging van de  beiaard. Op de houtzolder laat de gids u de prachtige gerestaureerde speeltrommel zien, die in vroeger tijden het carillon aandreef. Op de uurwerkzolder van de toren krijgt u uitleg over de werking van de twee carillons en demonstreert de beiaardier het bespelen van het stokkenklavier.

Data: elke zaterdag om 15.30 uur van april t/m december, duur: 1,5 uur, uitvoerder: Gilde Amersfoort, startpunt: OLV toren, tarief € 5,00 p.p.

Boek een kaartje in de ticketshop of bij VVV Amersfoort.

Voor alle activiteiten geldt vol = vol. Boek uw ticket van tevoren om teleurstelling te voorkomen!

© Stichting Lieve Vrouweplein 2013