Themawandelingen

Slide background

THEMAWANDELINGEN

Ontdek Amersfoort op een originele wijze!

Ontdek Amersfoort op een originele wijze en kies voor een themawandeling. Onder begeleiding van de Amersfoortse gidsen kunt u genieten van een bierwandeling, komt u meer te weten over de Amersfoortse schilder Mondriaan of verkent u het contrast tussen de historische binnenstad en de nieuwe stad.

Kinderrondleidingen met Abe!

Abe de Verteller nodigt alle kinderen uit Amersfoort en ver daarbuiten uit om met hem de stad te ontdekken tijdens deze speciale kinderstadswandeling!
Abe voert je mee langs de Koppelpoort en vertelt van de spannende belegering van Amersfoort in 1427. Ook vertelt hij het verhaal van de excentrieke jonker Everhard Meyster en de afkomst van de naam Keientrekkers voor de Amersfoorters. Deze en nog vele andere sagen, legenden en historiën zullen in geuren en kleuren worden verteld tijdens deze wandeling! (vanaf 7 jaar)
Kaartjes kosten € 8,00 voor kinderen en € 8,00 voor volwassenen. De volgende wandeling is op woensdag 2 januari om 11.00 uur.
U kunt een ticket boeken in de ticketshop of bij de balie van VVV Amersfoort.

Bierwandeling

Maak kennis met het bierverleden van Amersfoort en wandel met een stadsgids langs de plaatsen die herinneren aan de tijd dat bier een van de eerste levensbehoeften was! De gids neemt je mee langs een aantal voormalige brouwerijen en vertelt onderweg diverse verhalen en anekdotes over bier en bierbrouwen in de stad. Het bier proeven kun je na afloop op eigen gelegenheid doen bij Stadsbrouwerij De Drie Ringen!

Datum en tijd op aanvraag, duur 1,5 uur,  startpunt: OLV toren, eindpunt: Stadsbrouwerij De Drie Ringen, uitvoerder: Amersfoortse Gidsen, tarief: € 7,50 p.p.. inclusief een consumptie bij de bierbrouwerij.

Vraag informatie aan via het contactformulier.

“Amersfoort in de jeugd van Mondriaan”

In 1872 werd Pieter Cornelis Mondriaan geboren aan de Kortegracht in Amersfoort. Hij zou uitgroeien tot een groot kunstenaar en wereldwijde bekendheid genieten. Tijdens deze themawandeling maak je kennis met de familie Mondriaan, hun huis aan de Kortegracht en de tijd waarin zij leefden. Met behulp van verhalen en foto’s van Archief Eemland laat de gids je kennismaken met het Amersfoort van het eind van de 19e eeuw, om zo de stad door de ogen van de jonge Mondriaan tot leven te brengen.

Datum en tijd op aanvraag, duur: 1,5 uur, startpunt: OLV toren, eindpunt: Mondriaanhuis, tarief: € 5,00 p.p.

Vraag informatie aan via het contactformulier.

Eemkwartier

De Eem is eeuwenlang de slagader van de Amersfoortse economie geweest: waar ooit buitenverblijven, pakhuizen en molens het beeld van de haven bepaalden, verschenen in de vorige eeuw fabrieken, bedrijven en arbeiderswoningen, die op hun beurt weer werden vervangen door een passantenhaven, appartementen, verschillende restaurants en een winkelcentrum. De gids laat je met oude afbeeldingen zien hoe het gebied veranderd is en neemt je mee op een korte Eemvaart.

Datum en tijd op aanvraag, duur: 1,5 uur, startpunt: OLV toren, eindpunt: Eemhaven, uitvoerder: Amersfoortse gidsen, tarief: € 5,00 p.p..

Vraag informatie aan via het contactformulier.

Armen de Poth – Hofjeswandeling

Maak kennis met het mooiste hofje van Nederland: hofje Armen de Poth! Met een gids wandel je langs allerlei plekken die te maken hebben met de geschiedenis van het hofje en de liefdadigheid in de stad. Ooit gehoord van de Zeven Werken van Barmhartigheid? We laten je zien hoe de Amersfoorters daar vorm aan gaven! En natuurlijk kan een bezoek aan het hofje zelf daarbij niet ontbreken.

Datum en tijd op aanvraag, duur 1,5 uur, startpunt: OLV toren, eindpunt St. Joriskerk, tarief: € 5,00 p.p..

Vraag informatie aan via het contactformulier.

Amersfoort toen en nu: “Amersfoort in Ander Licht”
In 2009 verscheen het boek ‘Ander Licht’ van Rosita Steenbeek, dat zich afspeelt in Amersfoort in de Gouden Eeuw. Deze roman, waarin het verhaal van schildersfamilie Withoos en leerling Jasper van Wittel wordt verteld, speelt een belangrijke rol in de tentoonstelling ‘Rosita Steenbeek vs Robert Webster’ die tot en met 28 september te zien is in Museum Flehite.

Treedt in hun voetsporen en wandel met gids langs de plekken uit de roman – de Joriskerk, Muurhuizen, het Havik, de haven en het landgoed van Jacob van Campen.

Datum en tijd op aanvraag
Prijs:          € 5,00 voor de wandeling, € 13,50 inclusief bezoek aan de tentoonstelling (met Museumkaart: € 7,50)

Vraag informatie aan via het contactformulier.

Amersfoort Toen en Nu – Kinderwandeling

Ga met een gids mee op tijdreis! Hoe was het om vroeger in de stad te leven? Wat deed je, waar woonde je? En kun je in de stad van nu nog dingen terugvinden van vroeger?

Deze themawandeling, speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar, is interactief en houdt het midden tussen een stadswandeling en een speurtocht. Met oude afbeeldingen laat de gids zien hoe de stad er vroeger uitzag, om de kinderen zo te laten kijken naar de overeenkomsten en verschillen tussen toen en nu.

Datum en tijd op aanvraag, duur: 1 uur, startpunt: OLV toren, eindpunt De Hof, tarief € 5,00 p.p.

Vraag informatie aan via het contactformulier.

Wandelen met je eigen groep? Kijk voor de mogelijkheden op de website van Amersfoortse Gidsen.

© Stichting Lieve Vrouweplein 2013