Torenbeklimming

Slide background

TORENBEKLIMMINGEN

Met prachtig uitzicht over de stad en regio!

Met ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laatmiddeleeuwse toren van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste blikvanger van de stad en wordt ook wel ‘Lange Jan’ genoemd. De toren is niet alleen goed zichtbaar in de stad, maar laat ook flink van zich horen met maar liefst  honderd klokken, waarvan zeven luidklokken. Bovendien vormt de locatie van de toren het kadastrale nulpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is gemaakt in de vloer van de toren.

De Onze Lieve Vrouwetoren is het Stralende Middelpunt tijdens donkere avonden! Op in en rond de toren worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. In de toren speelt elk kwartier een videoanimatie met tips over de toeristische hoogtepunten in het historische centrum van Amersfoort.

Wegens omstandigheden is de toren nog voor onbepaalde tijd gesloten voor dagelijks bezoek. Er zijn wel beklimmingen te boeken op maandag, woensdag en zaterdag om 14:00 uur met maximaal 6 personen

Groepstorenbeklimming
Voor groepen is het altijd mogelijk om op aanvraag de toren te beklimmen. Bij de beklimming van de OLV-toren geldt:

Een groep bestaat uit minimaal 5 personen en maximaal 18 personen
Een groep bestaat uit maximaal 10 kinderen t/m 14 jaar (altijd vergezeld door twee betalende volwassen begeleiders)
U kunt met meerder groepen naar boven, u vertrekt dan 10 minuten na elkaar
Datum: dagelijks op aanvraag, duur: 60 minuten, uitvoerder: Gilde Amersfoort, startpunt: OLV toren, tarief € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen.
Vraag hier uw groepsbeklimming aan.

Torenbeklimming
Beklim de Onze Lieve Vrouwetoren en geniet van het uitzicht over Amersfoort en omgeving.
Datum: dagelijks om 14.00 uur, duur: 60 minuten, uitvoerder: Gilde Amersfoort of VVV Amersfoort, startpunt: OLV toren, tarief € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen.
Boek uw ticket hier!

Avondbeklimming

Elke 2e zaterdag van de maand.
Duur: 60 minuten, uitvoerder: VVV Amersfoort of Gilde Amersfoort, startpunt: OLV toren, tarief: € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen.

Bijzonderheden: Bij slecht weer zoals vorst en onweer kan het zijn dat de beklimming wordt afgelast. Je ontvangt dan geld retour.

Boek een kaartje in de ticketshop of bij VVV Amersfoort.

Kinderrondleiding op de toren

De enthousiaste gids  Abe de Verteller neemt de kinderen mee op een ontdekkingsreis door de bijna 100 meter hoge Onze Lieve Vrouwentoren. Er valt van alles te vertellen over deze trots van Amersfoort! De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Datum: op aanvraag bijvoorbeeld voor kinderfeestjes, duur: 1,5 uur, uitvoerder: VVV Amersfoort, startpunt: OLV toren, tarief € 8,00 voor kinderen en € 8,00 voor volwassenen.

In elke vakantie vinden Kinderrondleidingen op de Toren en kinderstadswandelingen plaats. Kijk in de agenda voor de exacte data! Op 2 mei 2019 om 11.00 uur is de eerstvolgende kinderbeklimming

Op 30 april begeleidt Abe een kinderstadswandeling door de stad om 11:00 uur.

Boek een kaartje in de ticketshop of bij VVV Amersfoort.

Torenbeklimming met bezoek beiaard en beiaardier

Elke zaterdagmiddag organiseert Gilde Amersfoort in samenwerking met de Nederlandse Beiaardschool een torenbeklimming met bezichtiging van de  beiaard. Op de houtzolder laat de gids u de prachtige gerestaureerde speeltrommel zien, die in vroeger tijden het carillon aandreef. Op de uurwerkzolder van de toren krijgt u uitleg over de werking van de twee carillons en in de speelkamer demonstreert de beiaardier het bespelen van het stokkenklavier.

Data: elke zaterdag om 15.30 uur,  duur: 1.15 uur, uitvoerder: Gilde Amersfoort, startpunt: OLV toren, tarief € 7,50 p.p.

Boek een kaartje in de ticketshop of bij VVV Amersfoort.

Voor alle activiteiten geldt vol = vol. Boek uw ticket van tevoren om teleurstelling te voorkomen!

© Stichting Lieve Vrouweplein 2013